ד"ר איתמר יהודה הוא חבר סגל בכיר בחוג למדעי התזונה במכללה האקדמית תל-חי וראש מו"פ החינוך במכון שמיר למחקר העוסק בחקר פדגוגי, מלווה מסגרות חינוכיות בתהליכי הערכה ומדידה ומספק ייעוץ פדגוגי מבוסס עדויות והתנסויות. בעל תואר ראשון (B.Sc) בביוטכנולוגיה מהמכללה האקדמית תל-חי ותואר דוקטורט במסלול ישיר (Ph.D) במדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרו לדוקטורט עסק באפיון חומרים טבעיים בעלי פעילויות דומות לאסטרוגן, במטרה להחליף את פעילותו הנפגעת בנשים חולות סוכרת.
כמרצה, ד"ר יהודה מלמד קורסים במדעי התזונה ובמדעי המזון, כולל תזונת האדם, ביואנרגטיקה לתזונאים וכתיבה מדעית ומידענות וכו'. בעל ניסיון רב בהדרכת בני נוער ובפיתוח תכניות חינוכיות מדעיות בכימיה, תזונה ומזון במרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי ושל מיזם גליליום לקידום החינוך המדעי בגליל המזרחי.
כחוקר חינוך והערכה, לד"ר יהודה ניסיון רב בהערכת תוכניות חינוכיות-חברתיות ותהליכי שינוי בארגונים חינוכיים וחברתיים בגישה מחקרית המשלבת שיטות כמותיות ואיכותניות ובפיתוח מתודולוגיות להערכה בחינוך. תחומי המחקר המרכזיים של איתמר הם הערכת השפעת הטמעת שינויים פדגוגיים-ארגוניים ומרחבי למידה חדשניים בבתי הספר על פיתוח מיומנויות חשיבה מסדר גבוה, מטה-קוגניציה והיבטים חברתיים ורגשיים.
כחוקר תזונה, עוסק ד"ר יהודה בתכניות התערבות תזונתיות לקידום אורח חיים בריא באוכלוסיות ומגזרים שונים, וכן בחקר הקשר שבין תת-תזונה לרווחה בקרב קשישים.