גודל טקסט:
שינוי צבעי האתר:
מקשי קיצור
S - עבור לתוכן העמוד
1 - עמוד הבית
4 - חיפוש
הצהרת נגישות
En

ד"ר איתמר יהודה

מנהל יחידת מו"פ חינוכית

ד"ר איתמר יהודה הוא חבר סגל בכיר בחוג למדעי התזונה במכללה האקדמית תל-חי וראש מו"פ החינוך במכון שמיר למחקר העוסק בחקר פדגוגי, מלווה מסגרות חינוכיות בתהליכי הערכה ומדידה ומספק ייעוץ פדגוגי מבוסס עדויות והתנסויות. בעל תואר ראשון (B.Sc) בביוטכנולוגיה מהמכללה האקדמית תל-חי ותואר דוקטורט במסלול ישיר (Ph.D) במדעי התזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים. מחקרו לדוקטורט עסק באפיון חומרים טבעיים בעלי פעילויות דומות לאסטרוגן, במטרה להחליף את פעילותו הנפגעת בנשים חולות סוכרת.

כמרצה, ד"ר יהודה מלמד קורסים במדעי התזונה ובמדעי המזון, כולל תזונת האדם, ביואנרגטיקה לתזונאים וכתיבה מדעית ומידענות וכו'. בעל ניסיון רב בהדרכת בני נוער ובפיתוח תכניות חינוכיות מדעיות בכימיה, תזונה ומזון במרכז האקדמי לנוער במכללה האקדמית תל-חי ושל מיזם גליליום לקידום החינוך המדעי בגליל המזרחי.

כחוקר חינוך והערכה, לד"ר יהודה ניסיון רב בהערכת תוכניות חינוכיות-חברתיות ותהליכי שינוי בארגונים חינוכיים וחברתיים בגישה מחקרית המשלבת שיטות כמותיות ואיכותניות ובפיתוח מתודולוגיות להערכה בחינוך. תחומי המחקר המרכזיים של איתמר הם הערכת השפעת הטמעת שינויים פדגוגיים-ארגוניים ומרחבי למידה חדשניים בבתי הספר על פיתוח מיומנויות חשיבה מסדר גבוה, מטה-קוגניציה והיבטים חברתיים ורגשיים.

כחוקר תזונה, עוסק ד"ר יהודה בתכניות התערבות תזונתיות לקידום אורח חיים בריא באוכלוסיות ומגזרים שונים, וכן בחקר הקשר שבין תת-תזונה לרווחה בקרב קשישים.

חינוך ותזונה
מוסד מחקרי נוסף חוקר במו"פ החינוך, מכון שמיר למחקר מרצה בפקולטה למדעים וטכנולוגיה, מדעי התזונה, המכללה האקדמית תל חי
תחומי מחקר
פרסומים נבחרים
צוות
  • הערכה ומדידה מבוססת עדויות והתנסויות
  • תהליכי שינוי בארגונים חינוכיים וחברתיים
  • השפעת תכניות התערבות תזונתיות באוכלוסיות ומגזרים שונים
  • תת תזונה ורווחה בקשישים ממגזרים שונים
Fostering critical thinking and question-posing skill in an innovative learning environment

Thinking Skills and Creativity, 29, 203-212.

Sasson, I., Yehuda, I., & Malkinson, N.
Glabridin, an isoflavan from licorice root, up-regulates paraoxonase 2 expression under hyperglycemia and protects it from oxidation

Mol Nutr Food Res, 60(2): 287-99.

Yehuda, I., Madar, Z., Leikin-Frenkel, A., Szuchman-Sapir, A., Magzal F., Markman G., & Tamir, S.
Glabridin, an isoflavan from licorice root, down-regulates iNOS expression and activity under high glucose stress and inflammation

Mol Nutr Food Res, 59(6): 1041-52.

Yehuda, I., Madar, Z., Leikin-Frenkel, A., & Tamir, S.
Glabridin, a phytoestrogen from licorice root, up-regulates manganese superoxide dismutase, catalase and paraoxonase 2 under glucose stress

Phytother Res, 25(5): 659-667.

Yehuda, I., Madar, Z., Szuchman-Sapir, A., & Tamir, S.
Vascular Reactivity of Adult-Onset Systemic Lupus Erythematosus Patients. The Israel Medical

Designing new learning environments: An innovative pedagogical perspective

Teachers’ Learning Communities for Developing High Order Thinking Skills—A Case Study of a School Pedagogical Change

Loneliness, malnutrition and change in subjective age among older adults during COVID-19 pandemic

Ethnic Differences in Loneliness, Depression, and Malnutrition Among Older Adults During COVID-19 Quarantine

Effect of Telemedicine Dietary Intervention for Endothelial Function in Patients with Type 2 Diabetes Mellitus on Mediterranean Diet

Innovative learning spaces: class management and universal design for learning

Sleep disorders and vascular responsiveness in patients with rheumatoid arthritis

Journal of Internal Medicine. [Epub ahead of print].

Adawi, M., Sabbah, F., Tzischinsky, O., Blum, N., Luigi Bragazzi, N., Yehuda, I., Tamir, S., Romanenko, O., & Blum, A.

ד"ר מרצ'י אדרי

חוקרת

נטע גביש

רכזת פרויקטים

נטע שב ציון

רכזת פרויקטים

תמיר אילי

רכז פרויקט

אלעד חיגר

רכז פרויקט

ענת בן גל- דהן

חוקרת
לינקים